Assange on austraallaste toetuse üle uhke

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia Senatisse kandideeriv Julian Assange
Austraalia Senatisse kandideeriv Julian Assange Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja ja Austraalia Senatisse kandideeriv Julian Assange ütles täna avaldatud intervjuus, et on uhke kõrge toetuse üle, mis tal on kodumaal enne valimisi.

Ecuadori saatkonnas Londonis intervjuu andnud 42-aastane Assange ütles, et hiljuti läbiviidud arvamusküsitlus näitab võimul olevat Töölisparteid halvas valguses. Austraalia valitsus toetab USA poolset hukkamõistu Wikileaksile sadade tuhandete salastatud dokumentide avaldamise pärast, kirjutab uudisteagentuur AP.

Aprillis toimunud uuringus ütles 26 protsenti valijatest, et on nõus hääletama 7. septembril toimuvatel valimistel Assange’i või mõne teise Wikileaksi partei kandidaadi poolt.

 «Ma olen muidugi uhke selle üle, aga see on huvitav Austraalia inimeste puhul ning ka see, mis Canberras toimub ja kuidas seda nähakse,» ütles Assange riigi pealinnast rääkides.

Senatikoha saamiseks on erakonnal vaja vähemalt 17 protsenti häältest ühes osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles