Mees ujus 58 kilomeetrit Kihnust Ruhnu 18 tunniga

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruno Nopponen (vasakul) ja Romet Tepper.
Bruno Nopponen (vasakul) ja Romet Tepper. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile õhtul Kihnust Ruhnu poole teele asunud kahest pikamaaujujast jõudis üks täna pärastlõunal pärast 18 tunnist veesviibimist sihtkohta, teine mees katkestas.

Viimsi Veeklubi teatel alustasid Romet Tepper ja Bruno Nopponen ujumisretke laupäeva õhtul kell 20, kuid Tepper kahjuks katkestas külmatunde tõttu poolel teel Ruhnu. Nopponen jõudis aga Ruhnu saare randa täna pealelõunal kell 14.15. Sellega ületati Eesti saarte kõige pikem vahe ehk ligi 58km.

Vahepeal peatusid mehed vaid energiabatooni ja joogisegu ammutamiseks kuid neidki toimetusi tuli teha vees ilma paadist kinni hoidmata.

Avamere tingimustes oli keeruline kindlalt trajektooril püsida, et mitte lasta end hoovustel Saaremaale või Lätti kanda. Raskeks kujunes öine ujumine pimedas ja jahedas õhutemperatuur langes öösel kohati 13 kraadi juurde.

Ujujaid saatsid kaks saatepaatkonda – mootorpaat Diesel ja jaht Sole Mio, mille pardal abistasid ujujaid kogenud mehed.

Viimsi Veeklubi ujujad on ülipikki vahemaid avaveekogudel alistanud varemgi. Mehed on varem ujunud veel Võrtsjärvest Tartusse, üle Soome lahe Porkkalast Suurupisse, Lätist Sõrve, Kihnust Pärnusse kui väisanud mandri–Vormsi–Hiiumaa–Saaremaa ja teiste pisemate saarte vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles