Seagripi levik jätkus esimese inimohvriga Euroopas

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šotimaal Glasgow’ lähedal Paisleys suri pühapäeval sea­grippi põdenud 38-aastane Jacqueline Fleming, tegemist on uue gripi esimese ohvriga Euroopas.


Royal Alexandra hospidali pressiesindaja kinnitusel oli patsiendil lisas gripile A/H1N1 veel teisigi haigusi, vahendas The Telegraph.



Šoti valitsuse ametlikus pressiteates avalikustati vaid surmajuhtum. Vastu tulles ohvri perekonna palvele, ei avalikustatud tema nime, sugu ega vanust. Päev hiljem oli Telegraphil teada, et tegemist oli Carnwadricist pärit kolme lapse emaga. Naine sattus haiglasse kaks nädalat tagasi pärast oma lapse enneaegset sündi.



Pereliikmed meediale oma kaotusest ükshaaval rääkida ei soovinud, kuid tegid meediale avalduse. «Kogu meie perekond on täiesti liimist lahti,» on kirjas pere ühisavalduses. «Me püüame teha kõik selleks, et toetada Jacqueline’i kahte poega ja elukaaslast.»



Flemingist jäi maha kolm last – pojad Ryan (18) ja Sean (11) ning vastsündinud beebi.



Imik, kes sündis 11 nädalat enne õiget aega, on Glasgows Yorkhilli haiglas. Briti meedia teatel temal ohtlikku A/H1N1 gripiviirust pole.



Ametlike andmete järgi raviti kõnealuses haiglas kümmet uut grippi põdevat inimest. 



Tervishoiuametnike teatel on gripp A/H1N1 Suurbritannias teistest Euroopa riikidest enam levinud. Riigi tervishoiuametnikud on ametlikult kinnitanud enam kui 1200 nakatumisjuhtu.



Erimeetmeid on gripi tõttu tarvitusele võetud ka mujal maailmas, Hongkongis suleti näiteks kaheks nädalaks koolid.



Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas esimest korda viimase 40 aasta jooksul eelmisel nädalal välja gripipandeemia. Üle maailma on registreeritud umbes 30 000 haigus- ja 164 surmajuhtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles