Londonis maitsti maailma esimest katseklaasiburgerit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Mark Post demonstreerib maailma esimest laboris kasvatatud veiselihaburgerit
Professor Mark Post demonstreerib maailma esimest laboris kasvatatud veiselihaburgerit Foto: SCANPIX

Teadlased andsid esmaspäeval Londonis vabatahtlikele maitsta maailma esimest laboris kasvatatud veiselihaburgerit ja loodavad, et see on märk toidurevolutsiooni algusest.

Elus lehma lihasrakkudest kasvatatud kotlet kaalus 140 grammi, kuid oli maksma läinud 250 000 eurot.

Lihaskiudude hulka oli maitseomaduste parandamiseks segatud soola, munapulbrit ja saiapuru, värvi andsid peedimahl ja safran. Teadlaste kinnitusel maitseb toode nagu burger muiste.

Professor Mark Post Hollandi Maastrichti ülikoolist, kus liha kasvatati, ütles, et burger on ohutu ja sel on kõik võimalused miljonite inimeste söögisedelis ehtsa liha väljavahetamiseks.

Kotletti maitses telekaamerate ees kaks vabatahtlikku – USA toidulooja Josh Schonwald ja Austria toitumisteadlane Hanni Rützler.

Viimane leidis, et burger ei ole nii mahlane kui päris lihast toode, sest rasva see ei sisalda.

«Sarnaneb väga lihaga,» tõdes ta. «Kontsistents on suurepärane, aga mina tunnen puudust soolast ja piprast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles