Kremli arst: Putin näeb oma vanusest noorem välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa 60-aastase presidendi Vladimir Putini nooruslik väljanägemine on äratanud kogu maailmas tähelepanu.

Kremli peaarsti Sergei Mironovi sõnul on Putini hea välimuse ja tugeva tervise taga õiged eluviisid ja sport, edastab Ria Novosti.

«Ta on väga sportlik inimene. Mitte igaüks ei hakka tema eas tegelema jäähoki mängimisega. Samuti on tema jaoks tähtis ujumine, kuna see aitab tal vabaneda stressist ja terviseprobleemidest,» teatas Mironov.

Putin on endale loonud meedia abil nii-öelda action mehe maine. Erinevad väljaanded nii Venemaal kui maailmas on edastanud pidevalt uudiseid Putini uutest sportlikest tegevustes nagu näiteks lendamine koos kurgedega või sukeldumine Läänemeres.

Peaarsti sõnul on Putin rohkem lennukis ja lendamas kui enamik piloote, sest ta töögraafik on väga tihe ning ühest kohast teise jõudmiseks kasutab sageli lennukit.

Mironov lisas, et Putin suhtub ravimitesse ettevaatlikult. Pigem kasutab ta enda ravimiseks traditsioonilisi vahendeid nagu meega tee, massaaž ja saun.

«Arstlik kontroll näitas, et Putin on oma vanusest noorem. Seda nii organismilt kui välimuselt. Ta sportlik ja aktiivne eluviis hoiab teda sellisena ja aitab tal suure töökoormusega hakkama saada,» nentis arst.

2011. aastal spekuleeriti maailma meedias, et Putin on lasknud enda nägu kohendada näiteks botoxi abil. Kreml eitas seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles