Fotod: Kesselaid sai päästevarustuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeameti töölaev viis eile mandrilt Muhu vallas Kesselaiul valmivasse päästepunkti ATV koos järelhaagisega, millel on kogu vajalik varustus tulekahjude kustutamiseks.

Oktoobriks valmib Kesselaiul päästepunkt, kuhu viidud vahenditega on nüüdsest võimalik kustutada nii tulekahjusid, kulupõlenguid, reageerida veeõnnetustele kui anda esmaabi.

Lääne päästekeskuse juht ning Kesselaiule päästepunkti rajamise projekti vedav Ivar Kaldasaun ütles, et Kesselaiu näol on tegemist väikesaarega, kus elavad püsiasukad ning riik peab sealgi osutama päästeteenust.

«Laid asub laevateede vahetus läheduses, mistõttu ühest küljest võib veealustega liiklejatel abi vaja minna, teisest küljest on alati olemas reostusoht. Lisaks on Kesselaid peaaegu täielikult kaetud metsaga, kus tulekahju korral peab kiire reageerimise tagamiseks esmane kustutustehnika kohapeal olema, sest selle mandrilt toomine võtab väärtuslikku aega,» selgitas Kaldasaun.

Esmased kustutus- ja kannatanute abistamise vahendid - kululuuad, esmaabikomplekt ning päästerõngad - toodi laiule juuli keskel, kui hoone polnud veel katuse all. Tänaseks on paekivist ning puidust valmival päästepunktil katus peal ning lähipäevadel saab päästepunkt ette ka kõik uksed-aknad.

Päästepunkt valmib EAS väikesaarte meetme rahastuse, kohalike hea tahte ning päästeameti ja vallavalitsuse ühisel ettevõtmisel. Projekti maksumus on 75 200 eurot, millest rahastatakse hoone rajamist ja sellesse varustuse soetamist. Omafinantseeringuks vajaliku 13 000 eurot tasub päästeamet.

Kesselaid on 1,7 ruutkilomeetrise pindalaga laid Muhu vallas, aastaringselt elab saarel üks pere, püsiasukaid on saarel kolme maja jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles