Luurepatrullid stardivad Pitka-nimelisele võistlusele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas avati täna admiral Johan Pitka nime kandev rahvusvaheline kaugluurepatrullide võistlus, kus osaleb 19 võistkonda kuuest riigist.

Admiral Pitka luurevõistlusel osalevad neljaliikmelised võistkonnad, kes peavad trassil lahendama erinevaid sõdurioskusi sisaldavaid ülesandeid ja hankima teavet tingliku vastase kohta, seejuures liikuma märkamatult, et mitte sattuda vastutegevuse küüsi. Võistkonnad stardivad pea neli ööpäeva kestvale võistlusele kolmapäeva esimestel tundidel Männikult, teatas Kaitseliit.

Militaarvõistluse ülem on Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ning võistluste peakohtunik Soome reservohvitser Aki Kupiainen. Et tagada võistluste neutraalset läbiviimist ja hindamist, on kohtunikeks Põhjamaade rahuvalvajad. Vastutegevust teeb võistlusel Kaitseliidu kompanii suurune üksus.

Uuel luurevõistlusel osalevad kolme võistkonnaga Kaitseliidu Tallinna ja Pärnumaa malev ning kahe võistkonnaga Järva malev. Lisaks võtavad võistlusest osa Põlva, Valgamaa ja Tartu malev, politsei- ja piirivalveamet, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste kõrgem sõjakool ja ainsa naiskonnana naiskodukaitse Tallinna ringkonna esindus.

Välisvõistlejatest osalevad retkel Soome, Belgia, Poola, Gruusia ja Leedu kaitseväelased ning vaatlejatena Hiina, USA ja Taani relvajõudude esindajad.

Harjumaal Keila, Padise, Saku ja Saue valla territooriumil kulgev võistlus lõpeb laupäeva hommikul lõpujooksuga Rummus. Edaspidi hakkab luurevõistlus toimuma igal aastal Eesti eri piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist.

Võistluse peakorraldaja on Kaitseliit, kuid oma panuse annavad ka kaitsevägi, Erna selts, reservohvitseride kogu, laskurliit ja teised organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles