Kohus määras alaealisele tapjale 9-aastase vangistuse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kohus karistas 14-aastaselt oma kaaslase tapnud noormeest 9 aasta pikkuse vangistusega.

Viru maakohus tunnistas 2. augustil mõrvas süüdi 15-aastase noormehe ja mõistis talle karistuseks 9 aastat vangistust.

Eelmise aasta 23. juuli õhtul läksid kaks 14-aastast poissi ja üks 17-aastane noormees Kohtla-Järvel asuvasse mahajäetud hoonesse, kus nad tarvitasid alkoholi. Ühe 14-aastase poisi ja 17-aastase nooruki vahel tekkis tüli ning nad läksid omavahel kaklema, lõpuks ründas 14-aastane poiss 17-aastast kasteediga.

Kolmas seal viibinud poiss läks seejärel hoonest välja. 17-aastasel rünnaku ohvril õnnestus minna kõrvalruumi, kuhu 14-aastane ründaja talle peagi järgnes. Ta lõi 17-aastast kasteedi ja rusikatega näo piirkonda ning viimaks lõikas kannatanu rinnale A-tähe.

Kolm päeva hiljem, 26. juulil, avastati sellest mahajäetud hoonest 17-aastase noormehe surnukeha. 14-aastane tapja peeti kinni 29. juulil ning võeti kaks päeva hiljem kohtu loal vahi alla. Talle esitati süüdistus mõrva käsitleva paragrahvi alusel.

Kuna tegemist on alaealisega, arutas kohus kriminaalasja kinniste uste taga. Karistuse kandmise alguseks loetakse eelmise aasta juuli lõpp. Lisaks on noormehelt välja mõistetud sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 6047,05 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles