Eesti lipu langetamise muusika võib muutuda juba sel nädalal

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu langetamise taustaks hakkab homme õhtust kõlama Ernesaksa teos.
Eesti lipu langetamise taustaks hakkab homme õhtust kõlama Ernesaksa teos. Foto: Peeter Langivits

Eesti lipu seaduse muutmise seaduse eelnõu Pika Hermanni tornis lehviva riigilipu langetamise signatuuri muutmiseks läbis eile riigikogus esimese lugemise ning põhiseaduskomisjoni esimehe Väino Linde sõnul loodetakse muudatus vastu võtta veel enne riigikogu selle istungjärgu lõppu.


«Põhiseaduskomisjon otsustas tänasel istungil, et eelnõu viiakse edasi ka teisele, homsele lugemisele ning kui riigikogus peetakse vajalikuks, siis kutsume kokku ka kolmanda istungi,» rääkis Linde.

«Komisjonis erilisi seisukohamuudatusi vastu ei kajanud, nii et seadusmuudatus on kavas vastu võtta juba kevadisel istungjärgul,» lisas ta.

Eesti lipu seaduse muutmise eelnõu eesmärgiks on asendada Eesti lipu langetamisel Pika Hermanni tornist praegu kõlav muusikaline signatuur «Mu isamaa armas» Lydia Koidula sõnadele loodud Gustav Ernesaksa laulu «Mu isamaa on minu arm» fragmendi baasil loodud signatuuriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles