Teadur ei usu, et kogu Pirita tee saaks haisust vabaks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mererand Russalka juures.
Mererand Russalka juures. Foto: Peeter Langovits

Russalkast Meriväljani ulatuva rannikuala piirkonnas tekitavad igasuvist ebameeldivat lõhna lagunevad makrovetikad ning ministeerium on probleemi lahendamiseks valmis investeerima kuni 5 miljonit eurot, kuid teemat uurinud ekspert on lahenduse leidmise osas veel skeptiline.

Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi vanemteadur, projektijuht Ants Erm ei ole enda sõnul veendunud, et need meetmed tulemust annavad, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Russalka ja Lauluväljaku piirkonnale saab leevendust, aga teisi kohti ma ei julge praegu lubada,» ütles Erm ja lisas, et eriti skeptiline on ta Merivälja suhtes.

Vetikate vohamise põhjus on tema sõnul sadevete kanalitest tulevad toitained. «Need veed on üldiselt silmaga nähtavalt puhtad ja nad ei haise, aga sisaldavad kordades rohkem nitraate ja fosfaate kui Tallinna lahe vesi tervikuna,» selgitas teadur. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles