Kõlvart soovib kohtuvaidlust kapoga jätkata

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart Foto: Toomas Huik

Tallinna abilinnapea, keskerakondlane Mihhail Kõlvart kavatseb jätkata kohtuvaidlust kaitsepolitseiametiga, kui tal selleks vaid raha jätkub.

«Ma pole veel põhjalikult kohtuotsusega tutvunud, aga tõenäoliselt ma kaeban selle edasi,» ütles Kõlvart Postimehele. «Selline otsus oli mul algusest peale, et ma lähen [selles vaidluses] lõpuni, kuni riigikohtuni.»

Teisalt peab Kõlvart oma sõnul kaaluma enne oma rahalisi võimalusi. «See on rahaliselt küllaltki raske, kuna mul on kaks kohtuprotsessi kapoga, ja mitte ainult kapoga,» ütles Kõlvart. «Siin võib tekkida nii-öelda tehniline probleem, et ma ei suuda kinni maksta kõiki neid kohtukulusid, mis mul tekivad.»

Riigikogu liikme Yana Toomi kapoga peetava kohtuvaidluse kulud tasub Keskerakond, sest erakond ei nõustu sellise rünnakuga oma parlamendifraktsiooni liikme vastu. Küsimusele, kas Kõlvart on palunud parteilt abi kohtukulude tasumisel, vastas abilinnapea: «Mina maksan enda kulud ise.»

Tallinna halduskohus jättis eilse otsusega rahuldamata Mihhail Kõlvarti kaebuse kaitsepolitseiameti vastu, mis puudutas mullu aprillis peetud  kapo pressikonverentsil tema kohta valeandmete avaldamist ja lubamatult ta isikuandmete avaldamist. Kõlvart taotles mittevaralise kahju hüvitamist kohtu äranägemisel, kapo korduspressikonverentsi korraldamist ning kodulehel vääraid andmeid ümber lükkava teksti avaldamist.

Halduskohus otsustas, et kaebus on kõigi nõuete osas alusetu ja tuleb jätta rahuldamata, Kõlvartilt mõisteti kapo kasuks välja menetluskulud summas 2300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles