ELi kooliõpilased hakkavad saama tasuta puu- ja juurvilju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähi ennetamiseks on soovitatav süüa päevas vähemalt viis portsjonit puu- ja köögivilju.
Vähi ennetamiseks on soovitatav süüa päevas vähemalt viis portsjonit puu- ja köögivilju. Foto: Raigo Pajula

Euroopa Komisjon kiitis heaks programmi, mille järgi hakkavad liikmesriikide kooliõpilased alates järgmisest õppeaastast saama tasuta puu- ja juurvilju, teatas Reuters.


Euroopa Komisjon teatas teisipäeval, et tasuta aiasaaduste õpilastele jagamise programmiga ei ühinenud ELi liikmesriikidest vaid Soome, Läti ja Rootsi.

Euroopa Liit rahastab tänavu sügisel algaval õppeaastal aiasaaduste jagamise programmi 90 miljoni euro ehk 1,4 miljardi krooniga, samuti rahastavad seda omalt poolt programmiga ühinenud riigid.

Eesti saab Euroopa Liidult programmi kogumahust 0,3 protsenti ehk 4,5 miljonit krooni.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles mullu novembris pärast programmi skeemis kokkuleppimist ELi riikide vahel BNSile, et määrus on paindlik ja see võimaldab Eestis jagada kohapeal kasvavaid puu- ja juurvilju.

Minister märkis, et selles skeemis on riikidele jäetud vabadus aiasaaduste jagamise rahastamise korraldamisel, mis võimaldab kaasata projekti ka eraettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles