Lausvihm Saaremaal põllumeestele kahjusid ei tekitanud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmaveest üleujutatud põld.
Vihmaveest üleujutatud põld. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saaremaal on põldudel lausvihmast küll veel vesi peal, kuid ilma normaalseks pöördumisel saagi hävinemist karta ei ole.

«Jah, praegu on põldudel tõesti vesi peal. Kas see ka saaki kahjustab, ei oska öelda, kõik sõltub sellest, kui kauaks ta peale jääb. Eks seal, kus maad on savisemad, seisab ka vesi kauem,» ütles Oma Saarele Valjala teraviljakasvataja Raimo Kald.

Ta lisas, et samadele maadele, kus saak eelmisel sügisel vee tõttu hävis, külvas ta kevadel uuesti ja nüüd paistab olukord samasuguseks kujunevat. Siiski loodab mees, et ehk see vesi kaob lähipäevil.

Kuna umbrohutõrje sai ilusate ilmadega tehtud, siis sellega tema sõnul muret ei ole. «Sai öösel kella üheni pritsitud,» muigas Kald tagantjärele. «Aga läks asja ette!»

Ka juurviljakasvataja Guido Lindmäe arvas, et kui ilm jälle normaalseks pöörab, siis pole põhjust kurta.

«Küll see ära jälle kaob,» oli põllumees optimistlik. «Kus vesi pikemaks seisma jääb, seal muidugi võib mõjutada.» Ta lisas, et vihma oli kindlasti vaja, aga see oleks võinud taevast alla sadada veidi pikema aja jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles