Ain Seppik: see on meeldiv uudis

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Andres Haabu

Endine siseminister ja politseijuht Ain Seppik kiitis kaitsepolitseiametit riigireeturi tabamise eest, leides, et see on Vene poolele suur löök ega jää ilmselt vastuseta.

«Luuremaailmas on ikka neid, kes oma riikliku ürituse reedavad ja Eesti pole selles mõttes erand. Oluline on aga see, et need juhtumid avastatakse ja avalikkuse ette tuuakse,» ütles Seppik. «Seetõttu on see meeldiv uudis ja kiidan kapo tegevust.»

«Ühtepuhku ei tohiks see aga varju heita neile kümnetele luuretöötajatele, kes oma tööd korralikult teevad. Lühikese aja jooksul on ilmnenud Eesti suuruse riigi jaoks ehk liiga palju riigireetmisjuhtumeid, aga pigem näitab see seda, et Eesti vastuluure on töötanud väga edukalt, sest vastased on profid ja riigireetjad ise on profid,» lausus Seppik.

«Kindlasti on see suur pluss Eestile ja meie julgeolekule. Vene poolele on see suur löök ja ei jää nendepoolse vastuseta,» arvas ta samas.

«See, et riigireetja uurimisel meie julgeolekuasutustega koostööd teeb, on igati loogiline - kõik tema tegevus on ju kusagil fikseeritud, dokumenteeritud. Ja see juhtum peaks meile meelde tuletama, et kui riigi julgeolek ja iseseisvus on muutunud nii iseenesestmõistetavaks, siis ei tohi me kaugeltki lõdvaks lasta. Peaks andma mõnele inimesele mõtlemisainet küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles