Aaviksoo avas kübersõjakonverentsi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo avas täna kooperatiivse küberkaitsekeskuse ja rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse koostöös toimuva kübersõja konverentsi.

Esimest korda peetav Kübersõja konverents vältab kolm päeva ning toob Tallinna Estonia teatrisse kokku küberkaitse valdkonna eksperdid pea kogu maailmast.

«On möödunud aasta sellest, kui Tallinnasse asutati küberkaitsekeskus ning käesolev konverents on esimene laiemale avalikkusele suunatud üritus. Ma siiralt loodan, et sellest saab iga-aastane traditsioon,» märkis konverentsi avamisel kaitseminister Jaak Aaviksoo.

«Olles viimased viis aastat NATO liige, on Eesti otsinud valdkondi, kus panustada võimalikult efektiivselt kollektiivsesse kaitsevõimesse. Meie riigi sõltuvus infotehnoloogiast on toonud meile väärtuslikke õppetunde küberrünnete korral, mida loodetavasti hindavad ka meie liitlased,» lisas Aaviksoo.

«Selle konverentsi muudab oluliseks see, et me ei räägi mitte ainult küberkaitsest kui sellisest, vaid keskendume mõjudele, mida see võib omada rahvuslikule julgeolekule,» märkis konverentsi peakorraldaja Kenneth Geers.

«Konverentsil räägitakse nii strateegilisest kui ka taktikalisest poolest kübersõjas et saada terviklik pilt üha kasvavast ohust,» ütles Geers.

«Käesolev konverents on keskuse jaoks väga oluline ettevõtmine, kus strateegilise tasandi kübersõja definitsiooni aruteludest kuni elust enesest igapäeva küberintsidentide näidete varal on ilmselge, et küberkaitse võimekuse parendamine NATOs ja NATO riikides peab käima käsikäes küberrünnete teemaga,» ütles küberkaitsekeskuse juht kolonelleitnant Ilmar Tamm.

Kooperatiivne Küberkaitse Kompetentsikeskus on rahvusvaheline sõjaline organisatsioon, mis on Põhja-Atlandi Nõukogu otsusega saanud NATO akrediteeringu.

Keskuse missiooniks on edendada NATO ja NATO riikide küberkaitsevõimekust. Keskus on asutatud 14. mail 2008. aastal seitsme asutajariigi (Eesti, Saksamaa, Slovakkia, Itaalia, Leedu, Läti, Hispaania) poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles