Kaitseminister autasustas eriväelasi Afganistani teenistuse eest

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti esimese eriüksuse rotatsioon lõpetas teenistuse Afganistanis. Kaitseminister Urmas Reinsalu tänas eriväelasi hea teenistuse eest ja andis kaitseväelastele täna kaitseministeeriumis üle rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medalid.

«Eesti sõjalise kaitse üks prioriteete on erioperatsioonide võime arendamine. Teie teenisite Afganistani tulisel lahinguväljal Eestit eeskujulikult,» ütles kaitseminister Reinsalu Eesti esimese eriüksuse kaitseväelastele.

Kaitseväe peastaabi ülem kaitseväe juhataja kohustes mereväekapten Igor Schvede andis ühele eriväelasele üle kaitseväe teenetemärgi kaitsealaste teenete eest, teatas ministeeriumi pressitalitus.

Kaitseväe erioperatsioonide üksus teenib alates möödunud aasta lõpust NATO operatsioonil Afganistanis Ameerika Ühendriikide erivägede alluvuses. Eriüksuse kaitseväelaste ülesanne on Afganistani julgeolekujõudude treenimine ja nõustamine, et Afganistani julgeolekujõud suudaksid ise toime tulla julgeolekuohtudega omal maal ning tagada turvalisus ja stabiilsus Afganistanis.

Eesti eriväelased jätkavad Afganistani julgeolekujõudude toetamist vähemalt kuni 2014. aasta lõpuni.

Kaitseväe erioperatsioonide grupp loodi 2008. aastal. Mullu 2. oktoobril sõlmisid Eesti ja Ameerika Ühendriigid koostöömemorandumi Eesti eriüksuse saatmise kohta NATO operatsioonile Afganistani. 2012. aasta lõpus kinnitas valitsus seadusemuudatuse, millega loodi kaitseväe erioperatsioonide üksus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles