Kohus saatis kasiinosid röövinud noore ema vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus karistas Tallinnas kasiinosid röövinud noort ema neljapäeval osaliselt reaalse vangistusega.

Kohus mõistis 30-aastase Anna süüdi nägu varjates sooritatud röövimistes ja karistas viie ja poole aasta pikkuse vangistusega. Sellest tuleb naisel kohtuotsuse järgi reaalselt vanglas veeta seitse kuud, ülejäänud karistusosa kanda aga tingimisi viieaastase katseajaga.

Kuna Anna viibib alates veebruari algusest juba vahi all, pääseb ta suve teisel poolel taas vabadusse. Tekitatud kahju ja tsiviilhagidega nõutud summad on Anna juba hüvitanud.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Annat kolmes kasiinoröövis, mis ta pani toime eelmise aasta lõpus ja tänavu aasta alguses.

Uurimisandmetel pani Anna esimese kuriteo toime mullu 22. novembril Tallinnas Lasnamäel Ümera tänaval asuvas Kleopatra kasiinos. Maski kandnud naine sisenes kell 6.45 tagauksest õnnemängusaali, ründas kasiino 33-aastast naistöötajat ning röövis kassast 34 000 krooni. Seejärel põgenes ta sündmuskohalt.

Järgmise röövi võttis Anna uurimisandmetel ette tänavu 14. jaanuaril Mustamäe teel, kui valis välja taas Kleopatra kasiinoketi mängusaali. Taas varjas naine nägu maskiga, kuid seekord kassaraha kättesaamiseks ta füüsilist vägivalda ei kasutanud ning piirdus ähvardustega. Sealt sai Anna saagiks 9500 krooni.

Kahest edukast kuritööst tiivustatud naine võttis järgmise röövi ette 2. veebruaril, kui sisenes Linnamäe teel maski kandes taas Kleopatra mängusaali ning röövis ähvardustega 9400 krooni. Kuigi Annal õnnestus seegi kord kuriteopaigalt enne politseinike saabumist põgeneda, said korrakaitsjad ta juba järgmisel päeval kätte ning maakohus andis loa tema vahistamiseks.

Varem kriminaalkorras karistamata ja väikest last kasvatav naine on väitnud, et läks kasiinosid röövima pere raske majandusliku olukorra tõttu.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Anna süüdistuse nägu varjates sooritatud röövides, mille eest näeb karistusseadustik ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles