Koostöös lõunanaabritega tabati juhtimisõiguseta kihutaja

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtja
Kiirusemõõtja Foto: Liis Treimann

Eile tabati Pärnumaal lubamatult suurel kiirusel sõitnud ja politsei peatumismärguannet eiranud mees Lätis.

Naaberriigi politsei andis õiguserikkuja Eesti politseinikele üle, mees on kahtlustatavana kinni peetud.

Eile kell 15.25 märkas politsei ja piirivalve ühispatrull Tallinna – Pärnu – Ikla maanteel, Pärnumaal Häädemeeste vallas,  sõiduautot BMW  528, millega sõideti lubamatult suure kiirusega.

Teelõigul, kus lubatud suurim kiirus oli 100 km/h, fikseeriti esmalt auto kiiruseks 167 km/h.

Patrull andis peatumismärguande, millele ei reageeritud, ning asus kihutavat autot jälitama, kasutades sinist ja punast vilkurit ning helisignaali, mis on märguandeks, mis kohustab peatuma.

Jätkuvalt ei reageerinud roolis olnud mees politsei peatumismärguandele ning jätkas kihutamist, suurimaks fikseeritud kiiruseks oli 219 km/h.

Patrullauto jõudis vahepeal autole kõrvale, kuid peatumise asemel üritas põgenev auto hoopis politseiautot rammida. Jälitamine lõppes Iklas. Naaberriigi politseinikele edastati auto kohta informatsioon ning loetud tunnid hiljem pidasid kolleegid auto koos seal viibinud isikutega kinni ning andsid piiripunktis meie politseinikele üle.

Eesti politsei patrull tuvastas üleantute hulgast mehe, kes oli kiiruse ületamise ja peatumisemärguande eiramise ajal roolis. Selgus, et 1972. aastal sündinud mehel oli kohtu poolt juhtimisõigus karistusena ära võetud, seega mees ei täitnud täitmisele pööratud kohtuotsust. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Käimas on kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb karistuse kandmisest kõrvale hoidmist. Kohtus süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles