Rohelised: rohelise majanduse värav on avatud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste eestkõneleja Marek Strandberg riigikogu kõnepuldis.
Roheliste eestkõneleja Marek Strandberg riigikogu kõnepuldis. Foto: Peeter Langovits.

Täna võttis riigikogu otsusena vastu Erakond Eestimaa Rohelised (EER) fraktsiooni eelnõu, millega tagatakse 12 miljardi krooni ulatuses laene, mis on suunatud nii kodude energiasäästlikuks muutmiseks kui ka väikekatlamajade taastuvkütustele üleviimiseks.


«Tegemist on tõsise panusega Eesti majandusse ja ehitussektori taastamisse, mille mõju sõltub loomulikult nii ehitajate, materjalide kui ka seadmete tootjate, pankade ja koduomanike ühistööst. Meie soov on majanduses taastada usaldus ja selleks on need tagatised ka loodud,» ütles Eestimaa Roheliste eestkõneleja Marek Strandberg.

Eelnõu loob alused Eesti Energia ja Kliima Agentuurile, mille rolliks saab laiemas paanis ka energia ja kliimajulgeoleku küsimustega tegelemine.

«Täna pole Eestis asutust, mis toetaks erinevate energiakavade ja kliimahoole küsimuste terviklikku edendamist. Energiasäästu kava on üks esimesi ulatuslikke plaane, millega loodav asutus tegelema hakkab,» lisas riigikogu rahanduskomisjoni liige Toomas Trapido.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles