Estam saavutas endise siseministri Laaneti üle kohtuvõidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Estam.
Jüri Estam. Foto: Peeter Sirge / Postimees

Publitsist ja ajakirjanik Jüri Estam saavutas täna Tallinna ringkonnakohtus võidu endise siseministri Kalle Laaneti üle, kuna kohus leidis, et Laaneti 2006. aasta esildis keelata Tõnismäel avalik koosolek oli õigusvastane ja Estami liikumisvabadust piirav.

Osalise kohtuvõidu sai Estam keskerakondlase Laaneti üle juba möödunud aasta lõpus, kui Tallinna halduskohus tunnistas siseministri 2006. aasta 26. mai esildise õigusvastaseks, kuid märkis, et see esildis kehtis vaatamata sellele kuni selle kehtetuks tunnistamiseni sama aasta 9. oktoobril.

Samas ei nõustunud halduskohus Estami kaebusega osas, milles too pidas siseministri esildist ka tema liikumisvabadust piiravaks. Estam viis kaasuse seepeale ringkonnakohtusse, mis neljapäeval avaldatud otsusega tühistaski halduskohtu otsuse selle osa, millega Estami kaebus oli jäetud rahuldamata.

Kunagine USA armee eriüksuslane ning publitsist ja ajakirjanik Jüri Estam tahtis 2006. aasta 27. mail minna Tõnismäel paiknenud pronkssõduri juurde Eesti lipuga, kuid kuna ta eiras politseiniku korraldust mitte siseneda politseilindiga piiratud suletud alasse, alustati tema vastu väärteomenetlus ning talle määrati rahatrahv.

Hiljem vaidlustas Estam kohtus Laaneti esildise seaduslikkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles