Valitsus tahab Tallinna-Tartu maantee uuendamiseks euroliidu raha

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee. Illustreeriv pilt.
Maantee. Illustreeriv pilt. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Valitsus toetas eelnõu, mis lubab Tallinna-Tartu maanteed remontida euroraha eest. Seni sai maanteed uuendada vaid Eesti riigi rahakoti toel.


Valitsus võttis 2007. aastal vastu korralduse, millega kinnitati riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia. Eile valitsuse heakskiidu saanud eelnõu põhjal tehakse sellesse korraldusse muudatused, millega jäetakse välja lause: «Tallinna-Tartu maantee rekonstrueerimise rahastamine toimub riigieelarveliste vahenditega.»

Majandusminister Juhan Partsi sõnul piirab see lause praegu välisvahendite kasutamist. Piirangu kustutamine võimaldab maantee rekonstrueerimiseks kasutada euroraha.
Parts tõdes, et tema jaoks on üllatav Tallinna-Tartu maan­tee ehituse väljajätmine Euroopa rahaga toetatavate objektide hulgast. «Selle takistuse võtsime maha,» märkis Parts. Ta rõhutas, et on oluline toetada majanduslikult tasuvaid objekte.


Parts lisas, et praegu kavandatakse Tallinna-Tartu maantee Kose-Mäo lõiku ja otsitakse rahastamisvõimalusi.
Tänavu kevadel rääkis maan­teeameti peadirektori asetäitja peadirektori ülesannetes Koit Tsefels, et riik tahab esialgu plaanitud 254 miljoni krooni asemel välisabi kasutada 826 miljoni krooni ulatuses.

Sama eelnõuga laiendati varasemas valitsuse korralduses toetuse taotlejate ringi. Toetuse saajate nimekirja lisandus ka avalikuks kasutamiseks määratud raudtee infrastruktuuri ettevõtjad.


Muudatused kiitis majanduskeskkonna arendamise rakenduskava seirekomisjon ühehäälselt heaks 2. juunil. Seirekomisjoni aastakoosolekul viibisid vaatlejatena ka Euroopa Komisjoni ja Euroopa Investeerimispanga esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles