Küsitlus: mida arvate ettepanekust keelata autos juhi kõrvalistmel alkoholitarbimine?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Kinnep (25) 
direktori asetäitja
Helen Kinnep (25) direktori asetäitja Foto: Pm

Maanteeameti eksperdid soovitavad muuta liiklusseadust nii, et alkoholi tarvitamine keelataks ka autojuhi kõrval istujal.


Virge Jürgen (34)

teenindaja


Kindlasti peaks ära keelama. Kriitilistes olukordades hakkab selline asi juhti segama. Näiteks võõras linnas ja eriti pimedal ajal tekitaks see ohtlikke situatsioone, kuna liigne tähelepanu läheks liikluse asemel seltskonnale.



Ants-Vello Vaino (70)

pensionär


Ma ei oska esimese hetkega kohe midagi arvata. Olen ise ka autojuht, aga meie peres sellist probleemi pole. Võib-olla noorte hulgas on see aktuaalsem ja auto ongi peamine napsivõtmiskoht. Vaevalt et see juhile eriti mõjub, aga eks ta ebameeldiv ole, kui kõrvalistmel juuakse.



Robert Arro (22)

tulevane ajateenija


Tegelikult on selline keeld nõme, minu meelest seda küll vaja ei ole. Kõrvalistmel juua on täiesti normaalne ja need aurud küll kuidagi ei mõjuta. Lõppude lõpuks oleneb ju kõik ikkagi juhist endast.



Helen Kinnep (25)

direktori asetäitja


See teema ei puuduta mind eriti, nii et ei oskagi otseselt seisukohta võtta. Mul ei tule tavaliselt seda ette, et keegi autos kõrvalistmel jooks. Ilmselt muutuks ka selle kontrollimine raskeks, kui just politsei lausreide ei korralda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles