Hiidlastele ei meeldi uue praami sõiduplaan

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamid Rohuküla sadamas.
Praamid Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Oktoobrist peaks Hiiumaa ja mandri vahel hakkama kurseerima Saaremaa Laevakompanii uus parvlaev, kuid hiidlastele ei meeldi, et sel juhul jääks sügisest senise kahe laeva asemel liinile vaid üks.


Praegu Klaipedas ehitatav uus parvlaev, mis saab viimase lihvi Norras ning millele on nimeks pakutud Luidja, ei suuda hiidlaste arvates saareelanikke korralikult teenindada, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Hiidlased on harjunud kahe laevaga, kuid uus ja vana laev ei saaks üheskoos liinil olla, sest uus laev teeks edasi-tagasi reisi kolme, vana aga nelja tunniga ning möödasõiduvõimalust Heltermaa ja Rohuküla mereteel pole.

Hiidlased on abi saamiseks pöördunud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole, sest liinilepingu laevakompaniiga sõlmib riigi nimel just majandusminister.

Saarlastele ilmselt meeldiks, kui hiidlased uuest laevast loobuksid. Virstus ja Kuivastus rekonstrueeritakse samuti sadamad, Virtsus sai valmis ka sadamahoone ümberehitus nii, et laeva, mis siis kannaks Saarepiiga või Lisette nime, võiks Saaremaa vahet sõitma panna küll.

Laevakompanii laevaehituse projektijuht kinnitas aga hiidlastele, et uus laev vastab igati nende ootustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles