Samost: homme tuleb Eesti suurim tööseisak

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streigiplakat trolli esiaknal.
Streigiplakat trolli esiaknal. Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Anvar Samosti hinnangul kukkus ametiühingute eelmise nädala streik läbi, küll aga on homme on oodata Eesti suurimat tööseisakut.


«Kõige suurem tööseisak ei toimunud mitte sel teisipäeval, mis möödas on, vaid homme kui tuhandetest Eesti ettevõtetes on väga vähe inimesi tööl,» sõnas ajakirjanik Anvar Samost tänases Raadio 2 saates «Olukorrast riigis». Ajakirjaniku sõnul ei toimu homne tööseisak mitte ainult riigiasutustes vaid ka eraettevõtetes.

Tema sõnul on homne tööseisak kordades suurem, kui ametiühingu poolt eales Eestis organiseeritud streik.

Teise saatejuhi, ajakirjanik Kalle Muuli hinnangul näitas Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) teisipäevase streigiga, et tal ei ole tagataskus enam seda jõudu, millega pidada läbirääkimisi. 

Ajakirjaniku arvates kerkib nüüd üles küsimus, kas ametiühingud üldse esindavad töövõtjaid, ja isegi kui esindavad, siis milline on nende roll ühiskonnas.

Samosti arvates aga oli streigi vähese osaluse ja läbikukkumise põhjuseks see, et inimesed said aru - streik ei too seda, mida ametiühingud nõudsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles