Riho Tänak: politsei valmistus muudatusteks aegsasti

, Politseiameti liiklusjärelevalve komissar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Tänak
Riho Tänak Foto: SCANPIX

Ettevalmistused seadusemuudatusest tulenevateks ümberkorraldusteks on kestnud juba pikka aega. Politsei on kõigiti valmis 1. juulil kehtima hakkavate liiklusseaduse muudatuste järgi tööle hakkama.



Vajalikud seadmed on soetatud ning politseiametnikud, kes hakkavad tööle uute seadmetega, on läbinud ettenähtud koolituse. Samuti on ette valmistatud ja jõustumas määrused, mis reguleerivad joobe tuvastamist.



Joobeseisundit kirjeldavad tunnused on sätestatud sotsiaalministri määrusega. Määruses nimetatud tunnuste esinedes on politseiametnikul õigus kohustada isikut nõutavateks toiminguteks – alkoholijoobe tuvastamiseks. Tegemist on keeruliselt tõendatava süüteokoosseisuga ja kindlasti ei tehta seda ühegi inimese suhtes aluseta.



Kriminaalasjas esitab süüdistuse prokurör ja isiku suhtes, kellele on esitatud süüdistus, langetab õiglase otsuse kohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles