Uuemõisas avariisse sattunud autode remondikulud hüvitatakse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graafik selgitab järgmist olukorda: kui Ehitajate tee oleks peatee, oleks sõidueesõigus Opeli juhil. Kui tegemist oleks samaliigiliste teede ristmikuga, oleks parema käe reegli järgi eesõigus BMW juhil, kelle parem käsi on vaba.
Graafik selgitab järgmist olukorda: kui Ehitajate tee oleks peatee, oleks sõidueesõigus Opeli juhil. Kui tegemist oleks samaliigiliste teede ristmikuga, oleks parema käe reegli järgi eesõigus BMW juhil, kelle parem käsi on vaba. Foto: Foto: Katrin Pärnpuu, graafika: Lauri Oja

Tänavu märtsis toimus avarii Läänemaal Uuemõisas, kus reguleerimata teede ristumispunktis põrkas kokku kaks autot. Nüüdseks on kindlustusettevõtted otsustanud mõlemale juhile auto remondikulud hüvitada.

Avarii juhtus, kuna üks juhtidest pidas teid ristumispunktis peateeks ja kõrvalteeks, teine juht aga võrdsete teede ristumiseks, kirjutab Lääne Elu.

BMW juhil on liikluskindlustus firmas Gjensidige, mille ekspertiis leidis, et õnnetuse põhjustas BMW juht, ja seega kahju vastaspoolele hüvitatakse, ütles Gjensidige Eesti juht Raul Järve.

Opeli juhil on Ergo liikluskindlustus. Ka Ergos otsustati vastaspoolele kahju hüvitada. Ergo kahjukäsitluse juriidilise osakonna juhataja Vaho Vahkal tõdes, et see ei tähenda ilmtingimata seda, et Opeli juht on õnnetuses süüdi.

Kuna mõlemad juhid käitusid endale teadaolevalt õigesti, otsustas politsei väärteomenetluse lõpetada nii, et kumbki osapool süüdi ei jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles