Raadi lennuväli loodetakse prügist puhtaks saada novembris

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi Raadi lennuväljal.
Prügi Raadi lennuväljal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu külje all Raadi endisele lennuväljale aastaid kogutud prügi hakatakse esialgse plaani kohaselt ära viima oktoobris ja ala loodetakse puhtaks saada novembriks.

Prügihunnikute koristamist takistas seni asjaolu, et need kuulusid majandusraskustes ettevõttele, kuid pärast pankrotiotsust lubas prügikoristuse rahastamisele õla alla panna ka keskkonnaministeerium, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartu vallavanem Aivar Soop rääkis, et vallavalitsus otsustas, et annab pankrotimenetluse sisse, ja see on aastaid käinud, kuid täna on jõutud nii kaugele, et kogu pankrotimenetlus on lõpetatud.

Kuna enne pankrotiotsust ei tohtinud vald juba aastaid seisnud prügiga midagi ette võtta, siis kohe pärast otsuse tulekut on hakatud tegutsema ja praegu on esitatud taotlus toetuse saamiseks keskkonnainvesteeringute keskusele. Positiivse otsuse korral kuulutatakse välja riigihange, leidmaks ettevõte, kes prügi reaalselt Raadilt ära toimetab ning Soop loodab, et tööd algavad juba oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles