Legaalsete narkootikumide tellimine on hüppeliselt kasvanud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Food-Info

Legaalsete narkootikumide tellimine interneti ja posti teel on hüppeliselt kasvanud, samas ei saa aine tellija kunagi kindel olla, mis talle täpselt saadetakse ja milline selle toime võib olla.

Legaalseid narkootikume tellitakse interneti- ja posti teel üha rohkem - võrreldes 2012. aastaga on juhtumite arv kolm korda kasvanud, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Piret Tinkus maksu- ja tolliametist ütles, et narkootikume tellitakse nii Euroopast kui väljaspoolt, Euroopas on populaarsed kohad nende ainete toomiseks Inglismaa ja Holland, meie lähiriikidest Poola ning väljastpoolt Euroopa Liitu Hiina ja Venemaa.

«Kuna nad on viimastel aastatel tulnud üsna massiliselt peale peamiselt Indias ja Hiinas toodetuna ja on jõudnud ka paljudele Euroopa internetisaitidele müügiks, siis loomulikult jõuavad nad ka Eestisse ja see on ka Eesti probleem,» nentis ka Eda Lopato ravimiametist.

«Samuti ei tea saadetise tellija, kes seda internetist tellib, mis täpselt talle saadetakse, milline aine on selles pulbris või tabletis ja milline võib olla toime, sest neid uusi ained ei ole uuritud,» selgitas Lopato, miks on tundmatute narkootilise ainete tellimine ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles