Soomes algas kohus kupeldamises süüdistatava mehe üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larisat süüdistatakse selles, et ta andis kortereid elamiseks ja intiimteenuste osutamiseks kasutada mitmele prostituudile.
Larisat süüdistatakse selles, et ta andis kortereid elamiseks ja intiimteenuste osutamiseks kasutada mitmele prostituudile. Foto: SCANPIX

Oulu ringkonnakohtus algas protsess laiaulatusliku prostitutsiooniäri ajamises süüdistatava mehe üle, süüdistuse kohaselt kupeldas ta Eestist, Lätist ja Venemaalt värvatud naisi.

Süüdistuse kohaselt ajas praegu Lõuna-Soomes elav mees sajandi alguses laiaulatusliku prostitutsiooniäri, tegutsedes umbes 15 Soome eri paigas, vahendas uudisteagentuur STT. Agnetuur märgib, et protsessi algus on veninud aastaid.

Prokuröri sõnul võttis kohtu all olev mees üürile kortereid, kus peamiselt Eestist, Venemaalt ja Lätist värvatud naised intiimteenuseid pakkusid. Lisaks Oulule võttis mees kortereid üürile ka Kokkolas, Kuopios, Jyväskyläs ja Heinolas. Prokuröri sõnul võttis mees üürile kokku 36 korterit Soome eri paigus, kusjuures üürimiseks kasutas ta võltsitud dokumente.

Ka toimetas mees süüdistuse kohaselt prostituute tellija juurde.

Süüdistuse kohaselt oli kohtu all oleval mehel keskne roll prostitutsiooniketis. Mees ei tunnistanud end süüdi ning kinnitas, et tema osa oli väiksem ning teda sunniti äris osalema.

Süüdistaja soovib mehele karistuseks tingimis vangistust ning 1,2 miljoni euro maksmist. STT märgib, et mees on varem olnud kupeldamise pärast kohtu all nii Soomes kui ka Lätis.

Kohtu all on ka üks naine, kes süüdistuse kohaselt aitas mehel kortereid üürida, samuti vedas ta prostituute klientide juurde ning võttis telefonitsi vastu ka tellimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles