Koort: välisriigi luurega koostööd tegevaid isikuid on Eestis veelgi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort
Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigireetmises kahtlustatav Vladimir Veitman ei pruugi jääda kuigi kauaks viimaseks, keda Eesti riik selles kuriteos kahtlustab, ütles siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort.

Koort ütles, et KGBga seotud inimestel silma peal ei hoita, väga paljud neist on teinud minevikuga lõpparve, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Kui palju on KGB taustaga inimesi töötanud või töötamas Eesti jõustruktuurides, seda Koort öelda ei saa, sest see info pakub huvi ka meist idapool.

Koorti sõnul ei ole mingit kahtlust, et selliseid inimesi on aga veel. «Eestis on viimasel ajal sisse kukkunud neli Vene agenti ja kuna me oleme Euroopa Liidu ja NATO riik, siis on selge, et tabatud agente soovitakse kuidagi asendada, mis tähendab seda, et me oleme märganud olulist surve suurenemist Eesti suunal ning arvata, et asi neljaga piirdub, oleks ennatlik,» nentis asekantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles