Prantsuse hävitajad teevad Edela- ja Lõuna-Eestis madallende

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse hävitaja. Pilt on illustreeriv.
Prantsuse hävitaja. Pilt on illustreeriv. Foto: Internet.

Teisipäeva lõuna ajal teevad Edela- ja Lõuna-Eestis madallende Prantsusmaa hävitajad Mirage F-1, mis valvavad hetkel Balti õhuruumi.

Hävitajad lendavad ajavahemikus 13-14, madallennud toimuvad mitte madalamal kui 152 meetrit ning eelistatavalt mere kohal või asustatud punktidest eemal, informeeris kaitseministeerium. On võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest kui suunduvad ühelt harjutusalalt teisele, kuigi võimalusel püüavad lendurid asustatud alasid vältida.

Õhuvägi loodab kohalike elanike mõistvale suhtumisele.

Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi turvavad praegu Prantsuse hävitajad Mirage F-1. NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppuste ja harjutuste, sealhulgas madallendude läbiviimiseks kindlad osad oma õhuruumist. Muuhulgas on Balti riikide valitsused eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks.

Madallennu harjutused on kooskõlas Eesti seadustega ning neid sooritatakse kokkuleppel lennuameti ja Lennuliiklusteeninduse AS-iga.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi. Õhuturvet tagavad lennukid baseeruvad Šiauliai lennubaasis Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles