Paraadi lõpetab kopterite ja hävitajate ülelend

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas maandus kaks Briti Tornado F3 hävitajat.
Tallinnas maandus kaks Briti Tornado F3 hävitajat. Foto: Raigo Pajula

Homme Jõgeval korraldatava Võidupüha paraadi lõpetab õhuväe ja piirivalve helikopterite ning Tšehhi ja Ühendkuningriigi hävitajate ülelend.

Kell 12.30 lendavad üle Jõgeva kesklinna kaks õhuväe kopterit Robinson R44, üks Piirivalve Lennusalga kopter Augusta Westland AW139, kolm Leedus õhuturbe missioonil paiknevat Tšehhi hävituslennukit Gripen JAS39 ja kaks Briti hävitajat Tornado F3, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Ülelennu suund on läänest itta. Helikopterid lendavad üle paraadi 100 meetri kõrgusel, hävitajad Gripen 200 meetri ning hävitajad Tornado 300 meetri kõrgusel.

Ühendkuningriigi 43. Hävituslennukite Eskadrilli kuuluvad hävitajad Tornado F3 saabusid Tallinna täna pärastlõunal, et osaleda homme Võidupüha paraadil.

Tornado F3 on Briti hävituslennuk, mis võeti kasutusele 1986. aastal ja sai tuleristsed sai Lahesõjas. Lennuki maksimumkiirus on 2417 km/h, lennuki meeskond on kaheliikmeline.

Tššehhi hävitajad Gripen valvavad Balti riikide õhuruumi alates maikuust. Gripen on ehitatud Rootsis, hävitaja maksimaalne kiirus on 2130 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles