2011. aasta tsunami sümboliks saanud Jaapani kalalaev lammutatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesennuma linna uhutud laevast on saanud 2011. aasta tsunaami ja maavärina sünge meenutus.
Kesennuma linna uhutud laevast on saanud 2011. aasta tsunaami ja maavärina sünge meenutus. Foto: SCANPIX


Jaapani 2011. aasta tsunami poolt sisemaale uhutud kalalaev on saanud üheks katastroofi mõjusamaks sümboliks, ent kohalike võimude kinnitusel on kavas see lammutada.

Tsunami poolt maatasa tehtud Kesennuma linna ametnikud kinnitasid, et otsus 60-meetrise laeva lammutamiseks tuli kohalike elanike soovil.

«Meie linn on otsustanud aluse lammutada, sest ligi 70 protsenti elanikest ei soovinud selle säilitamist,» rääkis üks kohalik ametnik uudisteagentuurile AFP.

Varem kavatseti alus tsunamiohvrite mälestusmärgina säilitada. Tsunaami ja maavärina tõttu hukkus enam kui 18 000 inimest ning katastroof põhjustas ka probleemid Fukushima tuumajaamas, mida võib pidada rahuaja rängimaks tuumaõnnetuseks.

Hüljatud aluse nimega No. 18 Kyotoku-maru lohistas tsunami 2011. aasta 11. märtsil rannikust 500 meetri kaugusele sisemaale. See elas üle ka tulekahju, mis pärast tsunamit linnast üle käis. Laev on kavas linnast eemaldada juba augustis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles