NATO väed vabastasid röövitud Afganistani parlamendiliikme lapsed

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses NATO vägede lahkumisega Afganistanist on paljud mures selle pärast, mis saab naiste õigustest.
Seoses NATO vägede lahkumisega Afganistanist on paljud mures selle pärast, mis saab naiste õigustest. Foto: SCANPIX

Röövitud Afganistani naissoost parlamendliikme kolm last ja autojuht vabastati NATO ja Afganistani luureteenistuse ühisoperatsiooni käigus.

Afganistani ametiisikud teatasi täna, et NATO vägedel ja Afganistani luureteenistusel õnnestus vabastada kõik kolm last, ent Fariba Ahmadi Kakarit ennast ei leitud. Ametnike sõnul hoiti teda oma lastest eraldi.

Talibani võitlejad röövisiad Kakari ja tema kolm last ning autojuhi riigi idapoolses Ghazni provintsis 10. augustil, kui nad oli teel Kabulist Kandahari.

Politsei sõnul nõuavad röövijad naise vabastamise eest vastutasuks nelja vangis olevat taliibi.

Korrakaitsjate andmetel on see esimene kord, mil võitlejad on röövinud naissoost parlamendiliikme, kuigi rünnakud prominentsete naiste vastu on viimastel kuudel sagenenud.

Möödunud nädalal elas rünnaku üle senaator Rooh Gul. Naine ja tema abikaasa jäis Ghazni provintsis toime pandud rünnakus ellu, ent tapeti nende tütar.

Möödunud kuul tapeti Helmandi provintsis teenistuskohustusi täitev naispolitseinik.

Seoses NATO vägede lahkumisega valitsevad Afganistanis kartused, et naiste niigi piiratud õigused on ohus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles