Kultuuriministeeriumi muusikanõunikuks saab Juko-Mart Kõlar

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium.
Kultuuriministeerium. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriministeeriumi muusikanõunikuks saab Juko-Mart Kõlar, kes asub sellele ametikohale 26. augustist.

Ministeeriumi kunstide asekantsleri Ragnar Siili sõnul pidas konkursikomisjon Juko-Mart Kõlari puhul tugevuseks valdkonna head tundmist, selgelt sõnastatud visiooni, laiahaardelist kontaktvõrgustikku ja kokkupuudet eri muusikastiilide ja valdkondadega.

Kõlar on tegelenud viimastel aastatel aktiivselt eesti muusika ekspordi ja välismaal eesti kultuuri tutvustamise küsimustega, mis vajavad senisest olulisemalt suuremat tähelepanu ka riigi tasemel.

Juko-Mart Kõlar on lõpetanud Tallinna ülikooli humanitaarinstituudi sotsioloogia erialal ning omandanud magistrikraadi Sibeliuse akadeemias kunstikorralduse erialal. Alates 2010. aastast õpib Kõlar EBS-is (Estonian Business School) doktoriõppes juhtimisteadust. 2012. aastal täiendas ta end doktoriõpingute raames Pariisis Sorbonne ülikoolis.

Juko-Mart Kõlar töötab alates 2009. aastast MTÜ Eesti Muusika Eksport tegevjuhina ning alates 2011. aastast peab loenguid EBS-is muusikaettevõtluse alal. Ta on pianist Mihkel Polli mänedžer ning varem töötanud ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias teadurina.

Kõlar on pälvinud mitmeid stipendiume erialaseks täiendamiseks, sealhulgas SA Archimedese ja Eesti Rahvuskultuuri Fondi poolt.

Muusikanõuniku ülesandeks on analüüsida Eesti muusikaelu, muusikakollektiivide ja kontserdiasutuste tegevust, selgitada seal välja olulisemad kitsaskohad ning pakkuda välja võimalused nende lahendamiseks.

Nõuniku ametikohale laekus ministeeriumisse tähtajaks kaheksa avaldust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles