Politsei: arutagem, kas muuta liikluspiiranguid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärk.
Liiklusmärk. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Enamasti püüavad politseinikud karistada ikkagi teisi liiklejaid ohustavaid seaduserikkujaid, kuid laiem avalik arutelu praegu kehtivate piirangute üle parandaks inimeste teadlikkust, leiab politsei.

«Vastutusele saab võtta inimesi nende tegude eest, mida seadusandja on süüteona näinud, ning politseil jaoks on ainuvõimalik lähtuda siin seadusandja soovist,» ütles politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo komissar Riho Tänak ERRi uudisteportaalile.

«Kui aga liiklusseaduses on mõni punkt, mida ühiskond enam oluliseks ei pea, siis ei ole lahendus mitte üldine nõudest möödavaatamine, vaid seaduse muutmine,» jätkas ta.

Tänak lisas ka, et igasugune diskussioon erinevate reeglite uuendamise ja muutmise osas paneb inimesed kaasa mõtlema ning aitab teadvustada, miks ja millised reeglid kehtivad.

Eile kirjutas vandeadvokaat Leon Glikman Postimehe arvamusportaalis, et Eesti liikluspolitseinikud on liialt kiuslikud, trahvides inimesi pisirikkumiste pärast, selmet tegeleda tegelike rooli taga kihutavate huligaanidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles