Slovakkia diplomaat kohtus Iraanis vahistatud kaasmaalastega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia välisminister Miroslav Lajčák kinnitas, et ministeerium peab iga päev Teheraniga läbirääkimisi juhtumi lahendamiseks.
Slovakkia välisminister Miroslav Lajčák kinnitas, et ministeerium peab iga päev Teheraniga läbirääkimisi juhtumi lahendamiseks. Foto: SCANPIX

Slovakkia konsulil Iraanis õnnestus teist korda külastada spioneerimissüüdistustega vangis istuvat kaheksat kaasmaalast.

Slovakkia välisministri Miroslav Lajčáki sõnul toimus külastus eelmisel nädalal ja tema ministeerium peab iga päev Teheraniga läbirääkimisi juhtumi lahendamiseks.

Ministri sõnutsi hoitakse slovakke üheskoos ja teistest vangidest eraldi, neil on ligipääs infole ja «suhteline vabadus» vanglas ringi liikuda.

«Nad ei kaevanud neile osaks saanud kohtlemise üle ja said konsuliga oma peredele sõna saata,» lisas Lajčák.

Iraan teatas ühe oma ja kaheksa Slovakkia kodaniku vahistamisest 22. mail. Kohtuvõimude kohaselt tabati nad Isfahani provintsis «ebaseaduslikult tegevuselt, muu hulgas keelatud alade pildistamiselt».

Isfahan asub Iraani keskosas pealinnast Teheranist 330 kilomeetrit lõunas ja seal paikneb mitu tuumarajatist, nende hulgas Natanzi uraanirikastustehas.

Väidetavalt käisid slovakid Iraanis tiibvarjudega lendamas, et koguda dokumentaalfilmi jaoks materjali. Slovakkia meedia kohaselt äratasid Iraani võimudes kahtlust raadiotelefonide ja spordikaamerate kasutamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles