Korrakaitsepolitseinikud võtavad Paikusel mõõtu kutseoskustes

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Neljapäeval algavad Pärnumaal Paikusel korrakaitsepolitsei XII kutsemeisterlikkuse võistlused. Kahel päeval panevad politseinikud end proovile erinevatel politseitööga seotud võistlusaladel ning selgitatakse välja parim meeskond ning tublimad alade tundjad.

Korrakaitsepolitseiosakonna politseikolonelleitnant Joosep Kaasiku sõnul teenib mõõduvõtt meeskonnatöö ning ametioskuste lihvimise ja ühtlustamise eesmärki, teatas politsei.  

«Iga-aastane korrakaitseametnike kohtumine näitab kätte nii meie tugevused kui arendamist vajavad kohad ning on unikaalne võimalus õppida väliskolleegide praktikast. Alad on valdavalt seotud igapäevases politseitöös vajaminevate oskuste ja kaasustega ning võistlusmoment lisab ülesannete täitmisele pinget. Teadmine, et maksimumpunktid teenib vaid professionaalsuse ja taktika meistriklass, ei luba ühtegi ala kergelt võtta,» ütles Kaasik.

Kahepäevase võistluse alade sekka kuuluvad õigusaktide tundmine, autosõidu täpsus, taktikaline harjutus lavastatud sündmuskohal, välismaalaste kontroll, avalik esinemine, laskmine ning spordivõistlus, kus vaja jõudu, kiirust ja osavust.

Võistlustel osalevad kaheliikmelised esindusvõistkonnad kõikidest prefektuuridest ning ka külalisvõistkonnad Soomest,  Lätist ja Leedust. Kokku on võistkondi 23.

Eelmisel aastal näitasid parimaid kutseoskusi Põhja prefektuuri korrakaitsepolitseinikud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles