Egiptuse vägivallas hukkus vähemalt 578 inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise presidendi Mohamed Morsi toetajad
Endise presidendi Mohamed Morsi toetajad Foto: SCANPIX

Egiptuses eile endise presidendi Mohamed Morsi toetajate protestilaagrite laialiajamisel puhkenud vägivallas hukkus vähemalt 578 inimest, teatas tervishoiuministeerium täna.

Ministeeriumi esindaja Khaled al-Khatib ütles uudisteagentuurile AP, et vägivallas sai viga praegustel andmetel 3717 inimest.

Tema sõnul sai 202 inimest surma Kairos Rabaa al-Adawiya laagris, kus protestijad mitu nädalat viibinud olid.

Vägivald nõudis ka 43 politseiniku elu.

«87 sai Gizas surma ja ülejäänud mujal riigis,» ütles Khatib. Giza on piirkond Kairos, kus asus teine protestijate laager.

Moslemi Vennaskonna väitel sai kokkupõrgetes umbes 2200 inimest surma ning üle 10 000 vigastada.

Hoolimata vägivallast rõõmustas Egiptuse meedia Morsi toetajate protestide lõppemise üle.

«Vennaskonna õudusunenägu on läbi» seisis päevalehe Al-Akhbar’i esikaanel. «Vennaskonna viimane lahing» kirjutas ajaleht Al-Shorouk.

Ajalehed avaldasid fotosid kive loopivatest ja relvastatud protestijatest, kuid mitte ühtegi pilti hukkunutest.

Eilne vägivald oli viimaste kümnendite jubedaim ning ületas isegi sündmused, mis leidsid aset endise presidendi Hosni Mubaraki vastasel ülestõusul.

Moslemi Vennaskond lubas meeleavaldusi jätkata. «Me jääme mittevägivaldseks ja rahumeelseks. Me jääme tugevaks, trotsivaks ja kindlameelseks,» kirjutas Moselmi Vennaskonna pressiesindaja Gehad al-Haddad Twitteris. «Me jätkame kuni kukutame selle sõjaväelise riigipöörde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles