Balti riigid, Valgevene ja Venemaa soovivad ühiselt ohjeldada illegaalset rännet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiripunkt.
Luhamaa piiripunkt. Foto: Sille Annuk / Postimees

Balti riikide, Venemaa ja Valgevene piirivalve kavatsevad ühisoperatsioone ohjeldamaks illegaalset rännet Venemaalt Euroopasse.

«Kohtusin Leedus Balti riikide ja Valgevene piirivalvejuhtidega. Me hindasime tehtud tööd, jõudsime kokkuleppele edasise koostöö osas ja planeerisime ühiseid operatsioone, kaasa arvatud neid, mis on lähedal illegaalse rände kanalitele Venemaalt Eestisse,» ütles Venemaa piirivalveteenistuse juht Vladimir Kulishov Interfaxi teatel neljapäeval Venemaa presidendile Vladimir Putinile.

Käesoleva aasta teises kvartalis aset leidnud juhtumid, mille tulemusena algatati kriminaalasjad Balti riikides, Valgevenes ja Venemaal, näitavad Kulishovi sõnul, et see kogemus on vajalik ja aitab sulgeda sellise tegevuse kanaleid, mille hulka kuulub ka piiriüleste kuritegelike grupeeringute tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles