Lipu langetamise signatuur muutub 2. juulist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hermanni tornist kostub uus lipu langetamise signatuur juba laulupeo teisel päeval.
Hermanni tornist kostub uus lipu langetamise signatuur juba laulupeo teisel päeval. Foto: Peeter Langovits

Fragment Gustav Ernesaksa laulust «Mu isamaa on minu arm» hakkab Pika Hermanni tornist lipu langetamisel kajama alates 2. juulist ning ilmselt kuuleb viisi kaitseväe orkestri esituses.


«Hetkel on teada, et lipu langetamisel hakkab alates 2. juulist kõlama uus signatuur, milleks on fragment Gustav Ernesaksa laulust «Mu isamaa on minu arm». Muusika esitajad ei ole veel selgunud, aga käimas on läbirääkimised kaitseväe orkestriga,» rääkis riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed.

«Lindistamise täpset kuupäeva hetkel veel selgunud ei ole, aga plaanis on sellega valmis saada kindlasti enne laulupeo algust,» lisas Uiboaed.

Eesti lipu heiskamisel Pika Hermanni torni kasutatakse ka edaspidi muusikalise signatuurina Eesti Vabariigi hümni algusfraase.

Ettepanek muusika vahetamiseks tuli kultuuriinimestelt ning ettepanekule on alla kirjutanud ridamisi tuntud dirigente, koorijuhte, heliloojaid ja teisi nimekaid inimesi. Riigikogu võttis seadusemuudatuse vastu eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles