Kultuuriministeerium annaks Saaremaa Muuseumi juhtimise Kuressaarele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnus.
Kuressaare linnus. Foto: Egert Kamenik

Kultuuriministeerium tegi Kuressaare linnale ettepaneku asutada ühine sihtasutus Saaremaa Muuseumi juhtimiseks, mis võimaldaks linnal vahetult kaasa rääkida muuseumi juhtimises ja arengus.  

Saaremaa Muuseumile kuuluv Kuressaare linnus on linna jaoks mainekujunduslikult märgilise tähendusega ning seetõttu peaks olema linnal ka vahetum õigus kaasarääkida muuseumi tegemiste osas, leiab ministeerium.

Ministeerium on loodavale sihtasutusele valmis tasuta võõrandama praegu Saaremaa Muuseumi kasutuses olevad kinnistud ning andma halduslepinguga kasutusse muuseumikogu.

Muuseumikogu ei anta sihtasutusele üle, selleks et säilitada riigi toetust.

Sihtasutuse vorm annab muuseumile paindlikuma juhtimismudeli ning tagab kogukonna ja valdkonna parema kaasatuse. Sihtasutuse nõukogu peaks ministeeriumi hinnangul koosnema valdavalt kohaliku kogukonna ja valdkonna esindajatest.

Sarnastel põhimõtetel on ministeeriumi koostöös kohalike omavalitsustega asutanud muuseumide sihtasutused Narvas ja Haapsalus, Virumaal.

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu ütles, et ministeeriumi ettepanek vajab rahulikku arutelu erinevate otsustajate ja huvigruppidega.

Ministeerium näeb, et sihtasutus võiks tööd alustada tuleva aasta juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles