Mereväe tuukrid osalevad Leedus miinitõrjeoperatsioonil Open Spirit

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti mereväe tuukrid
Läti mereväe tuukrid Foto: Läti kaitseminisrium

Mereväe tuukrid suunduvad täna Leedus toimuvale miinitõrjeoperatsioonile Open Spirit, lisaks tuukritele võtab operatsioonist osa Eesti mereväe laev Admiral Cowan.

19.- 30. augustini Klaipedas toimuva Open Spiriti eesmärk on sõdade käigus veestatud meremiinide ja muude lõhkekehade avastamine ning kahjutuks tegemine.

«Eesti mereväe tuukrite roll on osaleda iseseisva üksusena toetamaks miinide ja muude lõhkekehade identifitseerimist ning kahjutuks tegemist,» rääkis mereväe tuukrigrupi operatsioonide allohvitser veebel Mildon Ader.

Kokku osaleb õppusel kaheksa Eesti mereväe tuukrit. Neli tuukrit saabub õppusele Tallinnast mereväebaasist ja neli jõuab Klaipedasse miinijahtija Admiral Cowan pardal, mis teenib praegu NATO miinitõrjegrupi koosseisus. Klaipedas ühinevad Eesti tuukrid üheks meeskonnaks ja osalevad miinitõrjeoperatsioonil koostöös teiste riikide tuukritega.

Kümme riiki osalevad tänavusel operatsioonil kümne laeva ja nelja tuukrigrupiga - Belgia, Eesti, Holland, Itaalia, Leedu, Läti, Poola, Saksamaa, Taani ja Ameerika Ühendriigid. Lisaks võtavad õppuseset osa Leedu veeteede ameti ning Klaipeda ülikooli laevad.

Miinitõrjeoperatsiooni Open Spirit korraldatakse igal aastal erinevas Balti riigis. Sel aastal juhib operatsiooni Leedu merevägi. Operatsiooni eesmärk on lõhkekehade avastamise ja kahjutuks tegemise teel veeteede ohutumaks muutmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles