Egiptuses viibivad Eesti kodanikud pole saatkonnalt abi soovinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse valitsus likvideerib Morsi toetajate laagreid
Egiptuse valitsus likvideerib Morsi toetajate laagreid Foto: SCANPIX

Egiptuses viibimisest on välisministeeriumine teada andnud üle poolesaja Eesti kodaniku, keegi neist pole abi saamiseks saatkonna poole pöördunud.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et laupäeva hommikuse seisuga oli ministeeriumile oma Egiptuses viibimisest teada andnud kokku 54 Eesti kodanikku. Lisaks pidevalt Egiptuses viibijatele on viimastel päevadel end registreerinud ka mõned turistid. Pressiesindaja sõnul suhtleb saatkond Egiptuses viibivate Eesti kodanikega pidevalt.

Ükski Egiptuses viibiv Eesti kodanik ei ole saatkonna poole abi saamiseks pöördunud.

«Eesti saatkond Egiptuses jätkab tavapäraselt toimimist. Välisministeerium jälgib olukorda riigis ning vajadusel teeme vastavad otsused,» ütles pressiesindaja vastuseks küsimusele, kas vägivalla tõttu on kaalutud saatkonna sulgemist.

Välisministeerium tõstis reede õhtul reisiinfo viieastmelisel ohutasemete real Egiptuse kohta käivat ohuhinnangut ühe taseme võrra neljandale ehk eelviimasele tasemele ning soovitab tungiva vajaduseta riiki reisimist vältida.

Ministeerium tõstis tänavu juulis Egiptuse ohutaseme kolmandale tasemele, mis soovitab võimalusel vältida riiki reisimist ning eriti vältida teatud piirkondi.

Viies ehk viimane ohutase soovitab riiki reisimist täielikult vältida ning riigist viivitamatult lahkuda. Sellel ohutasemel on näiteks Süüria ja Afganistan.

Välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida reisimist Egiptusesse riigis toimuvate rahutuste tõttu. Välisriikide kodanike julgeolek ei pruugi olla tagatud.

Ministeerium palub riigis viibivatel Eesti kodanikel endast teada anda kas e-posti konsul@mfa.ee või telefoni 637 7440 teel. Kindlasti tuleb järgida kohalike ametivõimude korraldusi.

Egiptuse üleminekuvalitsus ja armee on kehtestanud üheks kuuks üleriigilise eriolukorra ning öise liikumiskeelu.

Egiptuse politsei vahistas reedel 1004 islamisti pärast kogu päeva kestnud vägivallakeerist, mis nõudis vähemalt 82 inimese elu.

Kolmapäeval hukkus vägivallas vähemalt 638 inimest, neist ligi 400 Kairo protestilaagrite likvideerimisel. Vigastada sai ligi 4000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles