Tänavu on välja antud üle 28 000 juhiloa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba. Illustreeriv foto.
Juhiluba. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Maanteeameti liiklusregistri bürood on tänavu seitsme kuuga välja andnud üle 28 000 juhiloa, samas sooritavad B-kategooria sõidueksami esimesel katsel vähem kui 60 protsenti eksamineeritavatest.

Tänavu tehti esimese seitsme kuu jooksul maanteeameti liiklusregistri büroodes kokku 12 953 sõidueksamit, millest 8525 olid B-kategooria juhiloa eksamid.

Maanteeameti pressiesindaja teatas BNSile, et esimesel katsel sooritas B-kategooria sõidueksami 57,51 protsenti eksaminandidest. Eelmise aasta sama ajavahemiku jooksul läbis eksami esimesel katsel 57,41 protsenti.

«Kõige paremini sooritavad sõidueksami need juhikandidaadid, kellel on juba eelnevalt mõne teise kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus või on saanud palju sõidupraktikat autokoolis või juhendajaga sõites,» sõnas maanteeameti eksamiosakonna juhataja Toivo Kangur. «Märgatav vahe on ka nende hulgas, kes sooritavad B-kategooria eksami esmakordselt, ning nende vahel, kes taastavad juhtimisõigust või vahetavad piiratud õigusega juhiluba.»

Väljastatud juhendaja tunnistuste arv on 2013. aasta seitsme kuuga võrreldes 2012. aasta sama ajavahemikuga kasvanud kolmandiku võrra: kui mullu väljastati 4311 juhendaja tunnistust, siis sellel aastal 5473.

Kokku on maanteeameti liiklusregistri büroodes tänavu seitsme esimese kuu jooksul välja antud 28 127 juhiluba, neist esmaseid 7954.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles