Paides toimunud Arvamusfestivali külastas umbes 2000 inimest

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival 2013 Paide vallimäel. Käimas on arutelu teemal «Privaatsus vs turvalisus tänapäeval». Osalevad Henrik Roonemaa, Silver Meikar, Argo Ideon, Eerik-Niiles Kross ja Sigrid Kõiv.
Arvamusfestival 2013 Paide vallimäel. Käimas on arutelu teemal «Privaatsus vs turvalisus tänapäeval». Osalevad Henrik Roonemaa, Silver Meikar, Argo Ideon, Eerik-Niiles Kross ja Sigrid Kõiv. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Paide vallimäel eile ja üleeile toimunud Eesti esimest Arvamusfestivali külastas kahe päeva jooksul umbes 2000 inimest.

Arvamusfestivalil oli üle 200 kõneleja, põnevad lähenemisnurgad leiti ka väga spetsiifilistele teemadele, nagu näiteks koolikiusamine ja ühistute rahateenimine energeetikas. Lisaks kavas olnud aruteludele sündisid mitmed diskussioonid spontaanselt, erinevad organisatsioonid tulid ja panid oma arutelu püsti kavaväliselt. Lavadel kõlanud teemadel jätkati elavat ja kohati isegi põhjalikumat mõttevahetust arutelude järel, teatas Arvamusfestivali pressiesindaja.

Arvamusvestivali idee algataja Kristi Liiva sõnul õnnestus festival tänu osalejatele, kõnelejatele, korraldusmeeskonnale ja Paide linnale. «See sundimatu õhustik ja positiivne energia, mida kogesin Almedalenil, oli Paide Vallimäel täiel määral olemas,» märkis ta.

Arvamusfestivalist tegid otselülitusi kõik suuremad Eesti meediakanalid. Festivali korraldasid kodanikualgatusena vabatahtlikud ja Paide linn. Festivalil oli abiks üle 150 vabatahtliku, toetasid Avatud Eesti Fond, Eesti Väitlusselts, vabaühenduste liit EMSL, Eesti Koostöökogu, Järva maavalitsus, Türi linn, mitmed ettevõtted ja annetusega peaaegu sada inimest Hooandja kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles