TV3: uus stipendiumite süsteem ei motiveeri

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TV3

Uue kõrgusharidusreformi tulemusel alustab sel sügisel tasuta õppekohtadel õpinguid ligi 15 000 tudengit. Reform toob endaga kaasa ka segadust tudengite seas, nagu näiteks mure uue stipendiumite süsteemi üle, mis ei motiveerivat tudengeid endast maksimumi andma.

Tartu ülikooli üliõpilasesinduse liikme Laura Kalda sõnul ei ole riik sügisel ülikooli astuvatele tudengitele tulemusstipendiumiteks raha eraldanud. Ta selgitas, et kõrgharidusreformiga seotud kohustused rakenduvad, aga ei rakendu ühtegi motivatsioonipaketti, et tudengid hästi tahaksid õppida. «See süsteem toetab seda, et püüeldakse selle poole, et saada lihtsalt läbi ainetest, aga keegi ei rõhuta seda, et oluline on saada ka häid hindeid,» rääkis Kalda.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo sõnul ei usu ta, et tudengid selle pärast hästi õpivad, et riik raha maksab ja kui raha ei maksta, siis ei õpi hästi. Küll aga avaldas minister lootust, et lähiaastatel hakatakse tulemusstipendiumit maksma ka sel sügisel ülikooli astujatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles