India palveränduritele otsa sõitnud rong tappis 35 inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

India idaosas sõitis täna rong raudteed ületavatele palveränduritele otsa, mille tagajärjel hukkus vähemalt 35 inimest.

Palverändurid ületasid raudteed Bihari osariigis Dhamara Ghati väikelinnas, kui neile sõitis otsa rong, ütles kohalik parlamendiliige Dinesh Chandra Yadav uudisteagentuurile AP.

Kohalik ametnik Arunendra Kumar sõnas, et rong ei pidanud Dhamara Ghatis peatuma ning sellele oli antud luba sealt läbi sõita. Mõned palverändurid ootasid aga rööbastel, sest lootsid, et saavad rongi peatada.

Rong peatus paarsada meetrit edasi kohast, kus see palveränduritele otsa sõitis. Vihane rahvahulk tõmbas rongijuhi sõidukist välja ja inimesed hakkasid teda peksma. Yadavi sõnul sai juht surma, kuid Kumar lausus, et juht viibib haiglas kriitilises seisundis.

Rahvahulk ajas seejärel inimesed rongist välja ning süütas mõned vagunid põlema. Väiksemad rahvahulgad läksid ka rongijaama teiste rongide aknaid lõhkuma.

Rongis viibinud reisija Kumar Ashutosh sõnas, et umbes 5000 inimesest koosnev rahvahulk ajas minema ametnikke, kes üritasid surnukehi raudteelt ära vedada. Rahvas tõkestas raudteed ning rongijaamas viibinud politseinikud põgenesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles