Tellimusmõrvades kahtlustatav Peterburi elanik tabati Tallinnas

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Tallinnas tabati Peterburi elanik Mihhail Krišjan, kelle Interpol oli 2011. aastal kuulutanud tagaotsitavaks tellimusmõrvade tõttu, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Krišjan arreteeriti 15. augustil ja võeti kuni 40 päevaks vahi alla 17. augustil, tema Venemaale väljaandmise võimaliku tähtaja kohta riigiprokuratuur ERRi uudisteportaalile informatsiooni ei antud.

Krišjani tabamiseni viinud sündmused algasid selle aasta 19. juulil, kui Venemaa uurimiskomitee ja Peterburi politsei andsid ilmselt teadvalt valeinformatsiooni tema kinnipidamise kohta Soomes, vahendas Peterburi uudisteportaal fontanka.ru.

47-aastane Krišjan peeti kinni ühe Tallinna restorani juures, kuhu ta sõitis võltsitud Läti registreerimisnumbrit kandva Jaguariga. 

Venemaal süüdistatakse Krišjani Peterburi ettevõtja Aleksei Volnuhhini tellimusmõrvas 2010. aastal, seotuses ettevõtte Pulkovo-3 omaniku Mihhail Karatšjovi mahalaskmisega samal perioodil ja muudes kuritegudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles