Vabadussõja võidusambast sai Vene meedia peksukott

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Peeter Langovits.

Vene meedia nimetas Eesti võidusammast natsisümboliks ja skandaaliks.


Telekanali ORT uudistes anti sõna pronksirahutuste organiseerimise süüdistusega kohtu all olnud Dmitri Linterile ja Kremli-meelsele Andrei Zarenkovile, kes ütlesid, et võidusammas külvab vihkamist eestlaste ja venelaste vahel, vahendas Reporter.ee.

Riigikogu väliskomisjoni liikme Marko Mihkelsoni sõnul oli vene meedia selline teemakäsitlus ootuspärane.

«Selle uudise enda sisu on see, et kui rõhutatakse, et mmiski peaks viha külvama, siis sellised käsitlused ja hoiakud toovad ülesse selliseid arusaamasid, et miski peaks lõhestama Eesti ühiskonda,» rääkis Mihkelson.

«Sellist rumalust on raske kommenteerida. Sellest ilmnevad väga selged traagelniidid, millised ülesanded on andud ajakirjanikele milliseid sõnumeid välja tuua ja mida rõhutada ja selgelt eksitada selle loo vaatajat-kuulajat. Tegemist on puhta propagandaga,» arvas Mihkelson.

«Kogu selles loos on välja toodud kogu palett kõigist teemadest, mida paaril aastal on kasutatud Eesti suhtes propagandistlikes väljaütlemistes,» sõnas Mihkelson. «Sellega manipuleeritakse avalikku teadvust, kellel puudub vähimgi aim tegelike sündmuste suhtes, mis Eestis aset leiavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles